Des de la Generalitat de Catalunya s'ha pogut constatar que a dia d’avui, la tendència de tramitació s’ha revertit i cada vegada és més present l’ús aquest canal entre els empresaris i la societat, però per tal de poder fer efectiva la transformació digital dintre de les administracions i que aquestes tinguin una obligació legal i puguin veure la necessitat de fer aquest desplegament, cal establir un marc jurídic que ho reglamenti.
És a més, cal establir una regulació d’ús del canal electrònic com a exclusiu als serveis públics, per a tots els col·lectius que exerceixen una activitat econòmica a Catalunya – amb independència de que siguin persones jurídiques o persones físiques- vist que ja disposen dels mitjans necessaris per poder-ho fer.
En el marc d'aquesta iniciativa, s'inicia aquesta consulta pública prèvia per tal que la ciutadania, empreses i organitzacions empresarials i pymes que realitzen una activitat econòmica a Catalunya, així com associacions i col·legis professionals, entitats municipalistes, representants d'administracions locals i usuaris de serveis relacionats amb activitats econòmiques puguin fer les aportacions oportunes en relació a la modificació de la Llei 16/2015 plantejada.
La Generalitat ha preparat una Memòria preliminar de l’Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica, que podeu consultar en els documents anexats a sota.
Objectiu de la consulta
Per tal que es facin comentaris, suggeriments i/o observacions que puguin millorar la qualitat i eficàcia del text normatiu que es projecta elaborar, l'objectiu de la consulta és donar a conèixer la voluntat del Govern de :
a) regular els règims d’intervenció per la posada en marxa d’un establiment de les activitats amb impacte i les activitats de nova aparició;
b) determinar el servei de tramitació unificada, com a eina integradora i eficient de relació dels empresaris amb la totalitat de l’Administració;
c) regular el règim sancionador supletori, així com la previsió de les multes coercitives, per les activitats regulades per la Llei 16/2015, del 21 de juliol, de simplificació de l'activitat administrativa de l'Administració de la Generalitat i dels governs locals de Catalunya i d'impuls de l'activitat econòmica.
Propostes
De forma orientativa es plantegen les següents preguntes per tal de facilitar la reflexió i les posteriors aportacions:
Considera que s’ha descrit adequadament el problema? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (p.ex., que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc...)
S’haurien de preveure altres objectius diferents?
Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?
Recordeu que per tal de fer arribar les vostres aportacions, heu d'adreçar-vos a l'apartat PROPOSTES i enregistrar-vos facilitant un correu electrònic i nom d'usuari.
Compartís