El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació obre a consulta pública prèvia l’elaboració de l’avantprojecte de llei de caça de Catalunya.
Contingut de la iniciativa i aspectes principals
L’actual normativa reguladora de la caça a Catalunya és la Llei de caça estatal, del 1970, que ha quedat desfasada en molts aspectes, entre d’altres les variacions de la situació social i econòmica, de l’estructura d’edat de la població, dels usos públics en l’àmbit rural, de l’estructura territorial i de la pròpia dinàmica de les espècies cinegètiques.
La Llei de caça de Catalunya ha de ser un element que contribueixi a la gestió sostenible dels ecosistemes i a l’equilibri territorial. Ha de tenir en compte les diferents activitats i sensibilitats de la ciutadania i ha d’esdevenir un veritable motor de dinamització i d’orientació dels sectors econòmics i del desenvolupament rural i de muntanya. També, la nova normativa ha d’explorar i implantar nous models i formes de fer per resoldre els problemes específics de zones de muntanya, dels conreus competitius o de les zones urbanes i suburbanes, entre d’altres. I, tot això, respectant i valoritzant l’activitat tradicional de la caça, en harmonia amb la resta d’activitats al medi i la sostenibilitat ambiental.
Objetiu de la consulta
Els aspectes principals objecte de consulta, seran els relatius a la millor manera de resoldre les mancances que pateix la regulació actual de la caça, a l’efecte d’assolir els grans objectius previstos al Pla de Govern:
Així, la consulta pública permetrà que els participats puguin aportar opinions i propostes en relació a aspectes com ara:
Mecanismes de participació
A més de la consulta pública que s'ofereix des del canal participa de la Generalitat de Catalunya, també es poden fer aportacions mitjançant l'adreça de correu electrònic de la unitat promotora: lleicassa@gencat.cat.
Per tal de facilitar l’accés i afavorir la participació en aquesta consulta, us oferim les qüestion genèriques següents:
Compartís