Jo comparteixo la meva llar, soc membre activista de Veïns i Amfitrions de Barcelona (ViA) Associació creada per donar suport als anfitrions que com jo també comparteixen la seva llar i per aconseguir una regulació adient i que estigui a l'altura de les necessitats del fenomen. Això de l'economia col·laborativa tracta sobre molt més allà de ser "l'economia salvavides" de les rendes familiars en època de crisi, es tracta d'una transformació, i no exclusivament d'una supervivència (que si ho ha estat i ho segueix sent), malauradament al nostre país hem tingut uns anys d'enfonsament laboral i depressió econòmica que ha afectat a gran part de la població. Es tracta de com entenem la transformació social, el ciutadà agent productor, així com el seu potencial i crec que encara no s'ha tingut en compte aquest rol al que se li ha de donar seguretat jurídica i impuls a la seva figura. El ciutadà hauria de ser lliure per exercir el seu dret a viure amb dignitat i si la forma es compartint bens que tingui infrautilitzats (cotxe, llar, despatx, etc...) hauria de ser indiferent que sigui de forma ocasional i complementària a la seva activitat principal, o de forma continuada amb la que poguer aconseguir una estabilitat econòmica que no aconsegueix amb la seva activitat principal (en cas de que la tingui), en qualsevol cas es totalment coherent i lícit i el Govern hauria de facilitar l'autoocupació que en aquest cas s'estaria creant. Una de les formes de facilitar aquesta tasca també es treballar en una fiscalitat que sigui proporcional a l'assiduïtat vs beneficis i/o viceversa i que sigui escalable en diferents barems.
Fins ara no hi ha una fulla de ruta clara per aquest Ciutadà Agent Productor en temes legislatius i no ens podem permetre impedir l'accés i el seu desenvolupament, al imposarli una sèrie de limitacions i incrementantli les càrregues desproporcionadament i sense justificació alguna, provocant això conseqüències molt negatives sobre l' economia. La normativa hauria de ser favorable als interessos generals.
En concret amb les "llars compartides" s'ha de donar suport en la mesura que es tracta d’una activitat que permet d’augmentar la llibertat d’elecció tant de consumidors com d’oferents i fomenta l’estalvi en el consum com també redueix externalitats negatives en matèria ambiental. Les diferents economies poden co-existir entre elles i no hi ha motiu per no tractar tots els models amb la mateixa equitat. Una activitat econòmica no té implícit de facto una professionalitat i com tal, també s'ha de mirar de no caure en dobles imposicions al pensar en l'elaboració de la norma.
No vo
Compartir