Información sobre las cookies utilizadas en la página web
Utilizamos cookies en nuestro sitio web para mejorar el rendimiento y el contenido del mismo. Las cookies nos permiten ofrecer una experiencia de usuario y unos contenidos más personalizados desde nuestros canales de redes sociales.
" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l’elaboració del Reglament de la Llei 18/2015, de 29 de juliol de 2015, de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries

Organitzacions interprofessionals agroalimentàries

Fase 2 de 2
Retorno 09/10/2018 - 10/10/2018
Fases del proceso
Ayuda

Son debates estructurados en torno a políticas públicas para incorporar las voces de la ciudadanía en las decisiones del Gobierno. El Gobierno adquiere el compromiso de escucharlas, incorporarlas cuando proceda y explicar a la ciudadanía las decisiones tomadas, enriquecidas con esta participación.

Puedes hacer tus aportaciones en línea, asistir a sesiones presenciales o consultar las aportaciones de otros participantes.

Cerrar la ayuda

Acerca de este proceso

Este proceso pertenece a Normativa

Les organitzacions interprofessionals agroalimentàries (OIA) són aquelles constituïdes per organitzacions representatives de la producció, de la transformació i en el seu cas de la comercialització i distribució agroalimentària, de un sector o producte inclòs dins del sistema agroalimentari.


La Llei 18/2015 regula el reconeixement, les finalitats, els acords i les extensions de normes de les OIA que tinguin un àmbit d’actuació no superior al de Catalunya. Per poder aconseguir el reconeixement de les OIA, el seu funcionament, l’extensió de les normes que puguin acordar i la seva inscripció és necessari desenvolupar aquesta Llei 18/20125.

Objectiu de la iniciativa

L’objecte d’aquest Decret és el desplegament reglamentari de la Llei 18/2015, de 29 de juliol, de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries. En aquest sentit, es preten:

  • Regular el procediment de reconeixement de les OIA, a on es preveure com s’ha d’iniciar el procediment, documentació a presentar, com acreditar el grau de representativitat de l’OIA, actes d’instrucció, al·legacions, tràmit d’audiència i resolució de reconeixement.
  • Regular el procediment per tal que un acord de l’OIA que tingui el recolzament exigit a l’article 8.5 de la Llei 18/2015, aquesta pugui proposar al DARP l’Extensió de normes al conjunt total de productors i operadors del sector o producte, per tal de preveure com s’ha d’iniciar el procediment, documentació a presentar, actes d’instrucció i aprovació de l’EN.
  • Establir els llibres, control i seguiment de les OIA, regulant els llibres que ha de disposar l’OIA, així com les inspeccions, els controls i el seguiment que pot realitzar el departament competent. 
  • Establir el procediment sancionador per incompliment dels requisits, establint que l’incompliment de les obligacions derivades de la Llei 18/2015, de 29 de juliol, pot donar lloc, sens perjudici de les responsabilitats d’altre tipus que puguin ser exigibles, a l’apertura del corresponent expedient per part del departament competent en la matèria.
  • Desenvolupar el Registre de les OIA, establint les condicions per a la inscripció en el Registre de les Organitzacions Interprofessionals Agroalimentàries de Catalunya.

 

Objectius de la consulta


Incrementar la seguretat jurídica en l’aplicació dels procediments de reconeixement de les organitzacions interprofessionals, en el procediment d’extensió d’acords i en els procediments sancionadors.


Facilitar la creació d’organitzacions interprofessionals als efectes d’afavorir modernització, desenvolupament, competitivitat i internacionalització del sector agroalimentari català.

 


Debat obert


Amb la intenció d’enriquir l’anàlisis de la necessitat d’aquesta norma i d’una posterior valoració, sens perjudici de la possibilitat d’expressar l’opinió sobre qualsevol dels aspectes plantejats al document de consulta, plantegem les següents preguntes per organitzar aquest debat:


  • Considera que s’ha descrit adequadament el problema? Hi ha aspectes que no s’han tingut en compte i que haurien de ser valorats per l’Administració de la Generalitat? Hi ha altres efectes negatius o positius derivats del marc normatiu vigent que s’estiguin produint actualment que no s’han posat en relleu a la documentació? (p.ex., que no s’hagin identificat adequadament els afectats, no s’hagin tingut en compte determinades causes del problema, etc...)
  • S’haurien de preveure altres objectius diferents?
  • Cal considerar altres alternatives a les proposades? Hi ha efectes de les alternatives esmentades que no s’hagin tingut en compte i que siguin rellevants?


Documentació addicional


Llei 18/2015, del 29 de juliol, de les organitzacions interprofessionals agroalimentàries (DOGC núm. 6927 del 4.8.2015)

Quién participa 1) ciutadania en general 2) associacions i organitzacions relacionades amb el sector
Departamento Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Dispone de retorno No
Fecha de inicio 3 de septiembre de 2018
Fecha de finalización 30 de septiembre de 2018
Referencia: II-PART-2018-08-146

Compartir enlace:

Por favor, pega este código en tu página:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/organitzacions-agroalimentaries/embed.js?locale=es"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/organitzacions-agroalimentaries/embed.html?locale=es" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadísticas

No hay estadísticas aún.

Necesitas habilitar todas las cookies para ver este contenido.

Cambiar la configuración de cookies