Objectiu de la consulta:
Es demana l’opinió de la ciutadania, per tal que les persones i les organitzacions més representatives potencialment afectades per aquesta normativa puguin opinar i fer aportacions, tenint en compte els criteris establerts per la Resolució d’11 de desembre de 2017, de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, que modifica parcialment l’acord de 27 de novembre de 2008, sobre criteris comuns d’acreditació per a garantir la qualitat dels centres i serveis del Sistema per a l’autonomia i atenció a la dependència, modificat per l’acord de 7 d’octubre de 2015.
Aquesta resolució comporta aprovar una nova normativa que substituirà la vigent l’Ordre TSF/334/2016, de 12 de desembre, per la qual es regula la qualificació professional del personal auxiliar d’atenció a les persones en situació de dependència i es convoca el procés d’habilitació excepcional per a professionals amb 55 anys o més a 31 de desembre de 2015.
Per tal de fer-nos arribar les respostes a les preguntes plantejades, o qualsevol altre tipus d’aportació en relació amb la consulta, recordeu que heu d’adreçar-vos a l’apartat “propostes” del menú superior. Per realitzar la proposta haureu d’estar donats d’alta al portal.
Preguntes per a orientar les aportacions:
L’ordre preveu fixar, que les persones amb experiència laboral en serveis d’atenció a persones dependents però que no disposin de titulació oficial, puguin sol·licitar l’habilitació professional per seguir treballant, considera que és suficient el termini de 12 mesos per a què aquestes persones sol·licitin l’habilitació professional?
Tenint en compte que la Resolució de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials estableix que una persona amb el Certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials pot treballar en serveis d’atenció domiciliària, considera correcte que una persona que tingui el Certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones en el domicili pugui treballar en serveis residencials i diürns?
Considera que és correcte que les persones que han passat processos de reconeixement de l’experiència laboral organitzats per la Generalitat i vàlids només per treballar a Catalunya, puguin sol·licitar i obtenir l’habilitació professional que els possibiliti treballar en d’altres comunitats autònomes?
Documentació addicional:
- Resolució d’11 de desembre de 2017, de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, que modifica parcialment l’acord de 27 de novembre de 2008, sobre criteris comuns d’acreditació per a garantir la qualitat dels centres i serveis del Sistema per a l’autonomia i atenció a la dependència, modificat per l’acord de 7 d’octubre de 2015.
- Ordre TSF/334/2016, de 12 de desembre, per la qual es regula la qualificació professional del personal auxiliar d’atenció a les persones en situació de dependència i es convoca el procés d’habilitació excepcional per a professionals amb 55 anys o més a 31 de desembre de 2015.
Share