Procés Participatiu Estratègia del Patrimoni Natural i la Biodiversitat de Catalunya
El patrimoni natural és un actiu insubstituïble, un valor en si mateix, del qual depenen el benestar i el
progrés de la societat: és necessari tenir-ne més CONEIXEMENT i més ben organitzat per gestionar-lo millor, avaluar-ne l’estat de conservació i identificar tendències.
Aquests són els objectiu estratègics que es plantegen:
1.1 Incrementar la informació i el coneixement dels components del patrimoni natural i del seu estat de conservació
El coneixement de les espècies i els hàbitats clau de Catalunya, la classificació i la distribució territorial, són elements d’informació bàsics per a la gestió del territori en particular, i dels espais naturals protegits en particular. Generar informació sobre biodiversitat i patrimoni natural és fonamental per a la presa de decisions en la planificació i la gestió del medi natural.
1.2 Millorar la integració, el tractament i l’accessibilitat de la informació sobre el patrimoni natural
És necessari organitzar la informació disponible sobre el patrimoni natural, fer-la accessible i difondre-la entre
els diversos sectors de la societat (acadèmia, empreses, centres de recerca, entitats de conservació, població en general). La creació de l’Observatori del Patrimoni Natural, com a plataforma única de tractament igestió de dades sobre els components del patrimoni natural ha de ser una estructura capaç d’acollir la informació de les bases de dades existents (com el Banc de dades de biodiversitat, que acull informació de més de 25.000 espècies) però també de fontsd’informació actualment disperses, associades a procediments o a centres
diversos, com les associades a projectes de seguiment, a processos d’avaluació ambiental, o a programes de recerca científica.
Share