La contribució de Catalunya al desenvolupament global
#ParticipaCooperació Treballem els reptes de la cooperació catalana al desenvolupament
Fases del procés
-
101/03/2018 - 30/06/2018
Fase de preparació
Fase de treball intern on es treballen les fitxes dels temes que conformen la VISIO 2030 i que és el contingut estratègic que ha de servir per nodrir el futur pla Director 2019-2021.
D'aquí en resulten 23 fitxes que serveixen com a punt de partida per generar el debat en torn a la visió 2030 en matèria de cooperació al desenvolupament.
Es tracta d'un treball conjunt entre la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l'Agència Catalana de Cooperació al desenvolupament, amb el suport metodològic de la Direcció General de Participació Ciutadana. Per a l'elaboració d'aquest material, es compta amb el suport de diferents actors que complementen i realitzen el contingut de les fitxes.
-
201/07/2018 - 14/09/2018
Fase de información
Durant el mes de juny i juliol es mantenen reunions informatives amb el sector de la cooperació en diferents escenaris per tal d'explicar el procés participatiu
i acordar accions:
- Sessions informatives pel territori català amb l'objectiu d'explicar els objectius del procés participatiu i la implicació del sector.
- Sessions informatives en el marc dels consells consultius següents: Consell de Cooperació, Comissió interdepartamental de cooperació i la Comissió de coordinació amb els ens locals.
-
313/07/2018 - 30/10/2018
Fase de participació ciutadana
Fase en la que s'inicia la participació pública i s'articula mitjançant tres elements:
- 23 sessions de debat que es realitzen a Catalunya amb l'objectiu de treballar les línies estratègiques de la cooperació catalana al desenvolupament en el marc de la VISIÓ 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marquen les Nacions Unides. Aquestes sessions es realitzen entre setembre i octubre de 2018 i estan obertes a tota la ciutadania.
- Sessions de debat autogestionades. Es tracta de la possibilitat d'organitzar un debat articulat i autogestionat entre els membres i simpatitzants d'entitats o ONGD. Les aportacions que es recullin es fan arribar a la organització del procés per tal que les incorpori i les tingui en compte. Aquestes sessions de debat les pot organitzar tothom que estigui interessat, ja sigui a Catalunya com a d'altres països. Els debats autogestionats giraran en torn a un dels 23 temes de la visió 2030 o en torn a la Valoració del Pla Director 2015-2018 de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
- Participació en línia a través d'aquest portal. Canal obert a la ciutadania per tal que faci aportacions en qualsevol dels dos sentits del procés participatiu: accions estratègiques en el marc de les ODS i la Visió 2030, o valoració del Pla Director 2015-2018.
El resultat de totes aquestes aportacions serà un informe amb totes les propostes rebudes a través de les sessions de debat a territori, sessions de debat autogestionades i participació en línia. Totes les propostes seran considerades per a la redacció del document final i, en aquest sentit, s'elaborarà un document de retorn amb les propostes recollides.
-
401/11/2018 - 31/12/2018
Fase de redacció del document
A partir de les aportacions rebudes durant el procés participatiu, s'elaborarà un document final sobre "La contribució catalana al desenvolupament global" que incorporarà la VISIO 2030 en matèria de cooperació i ajudarà a enriquir el Pla Director de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament 2019-2021.