Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

La contribució de Catalunya al desenvolupament global

#ParticipaCooperació Treballem els reptes de la cooperació catalana al desenvolupament

Fase 4 de 4
Fase de redacció del document 01/11/2018 - 31/12/2018
Veure les fases
Ajuda

Son debats estructuradi sus politiques publiques entà incorporar es votzes dera ciutadania enes decisions deth Govèrn. Eth Govèrn aquerís eth compromís d’escotar-les, incorporar-les quan sigue procedent e explicar entara ciutadania es decisions prenudes, enriquides damb aguesta participacion.

Podetz hèr es vòstes aportacions en linha, assistir a sessions presenciaus o consultar es aportacions d’auti participaires.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procès

La Direcció General i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament volen encarar els nous reptes que suposa l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Per fer-ho s’inicia un procés participatiu que vol comptar tant amb els actors protagonistes de la cooperació catalana, com amb les organitzacions d’altres països. I es vol fer amb tres objectius:

  1. Aconseguir una visió pròpia sobre com ha de treballar la cooperació al desenvolupament de Catalunya en relació amb l’Agenda 2030. És el que li diem Visió 2030.
  2. Sustentar el futur Pla Director de Cooperació 2019-22.
  3. Establir més i millors relacions, i noves oportunitats de treball conjunt.


La cooperació al desenvolupament és un instrument fonamental per demostrar i fer efectius el compromís i la responsabilitat de Catalunya amb els grans problemes de la humanitat. Uns problemes que abans situàvem al “Sud”, però que avui es manifesten a totes les societats, inclosa la catalana. Des del 2015, el desenvolupament compta amb un nou marc per posar en comú els esforços d’estats i societats, i mesurar l’avenç envers els objectius que compartim: l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per les Nacions Unides.


Els ODS són una referència imprescindible per actualitzar la cooperació al desenvolupament, a tots els àmbits. La Generalitat, a qui correspon impulsar l’elaboració d’un nou Pla director de la cooperació catalana, vol que siguin també una oportunitat per repensar aquesta política pública, tot obrint un procés innovador de deliberació i participació.


Innovador, perquè la reflexió que proposem considera –com ho fa l’Agenda 2030– que cal organitzar un debat ampli, més enllà de les fronteres del sistema consolidat de temes i d’actors de la cooperació, i cercar la participació i la implicació de persones i organitzacions que estan, ja en aquests moments, fent aportacions significatives per a la consecució dels ODS.


Innovador, perquè apostem per diversos escenaris de debat, en diversos àmbits de profunditat i detall, i sense oblidar les organitzacions que treballen als nostres països socis. I també perquè optem per materialitzar aquest treball i aquestes reflexions en dos documents:

  • la Visió 2030,  resultat d’un gran exercici de debat estratègic, i  que ajudarà a definir i projectar el perfil de la cooperació catalana, a partir del context actual;
  • i el Pla Director de Cooperació 2019-22, que concretarà les orientacions i prioritats de la política pública per al proper cicle.


Propostes Veure tots (24)

La forma com les aquestes idees es poden transmetre a la població més eficaçment és mitjançant...
Acceptades
Cal crear un sistema potent de donacions a les ONG que operen a Catalunya. Tot i ser per ONG del...
Acceptades
Demanem la consideració de territoris en situació especial per aquells que son i han estat...
Acceptades
A partir de l'experiència de R4S en negocis inclusius (millorant la qualitat de vida de persones...
Veure tots (24)
Qui participa A persones que treballen, estan vinculades o tenen interès en els diferents temes de debat. A ONGD o entitats catalanes o de qualsevol altre país. A organitzacions contraparts. A qualsevol ciutadà que vulgui participar.
Àrea Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Disposa de retorn No
Data d'inici Lo 2 de julhet de 2018
Data de finalització Lo 31 de decembre de 2018
Referència: II-PART-2018-07-129

Compartís eth ligam:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/participacooperacio/embed.js?locale=oc"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/participacooperacio/embed.html?locale=oc" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

199

Participants

35

Seguidores

2

Comentaris

24

Propostes

23

Trobades

1

Respostes