Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

La contribució de Catalunya al desenvolupament global

#ParticipaCooperació Encarem els reptes de la cooperació catalana al desenvolupament

Fase 4 de 4
Fase de redacció del document 01/11/2018 - 31/12/2018
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La Direcció General de Cooperació al Desenvolupament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament volen encarar els nous reptes que suposa l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.

Per a fer-ho, iniciem un procés participatiu que vol comptar tant amb els actors protagonistes de la cooperació catalana com amb les organitzacions d’altres països. Ho fem amb tres objectius:

  1. Aconseguir una visió pròpia sobre com ha de treballar la cooperació al desenvolupament de Catalunya en relació amb l’Agenda 2030. És allò que anomenem Visió 2030.
  2. Sustentar el futur Pla director de cooperació al desenvolupament 2019-2022.
  3. Ampliar i diversificar les relacions, i crear noves oportunitats de treball conjunt.

La cooperació al desenvolupament és un instrument fonamental per a demostrar i fer efectius el compromís i la responsabilitat de Catalunya amb els grans problemes de la humanitat. Uns problemes que abans situàvem al «Sud», però que avui es manifesten a totes les societats, inclosa la catalana. Des del 2015, el desenvolupament compta amb un nou marc per posar en comú els esforços d’estats i societats, i mesurar l’avenç envers els objectius que compartim: l’Agenda 2030 i els seus Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), adoptats per les Nacions Unides.

Els ODS són una referència imprescindible per a actualitzar la cooperació al desenvolupament, en tots els àmbits. La Generalitat, a qui correspon impulsar l’elaboració d’un nou pla director de la cooperació catalana, vol que siguin també una oportunitat per a repensar aquesta política pública, tot obrint un procés innovador de deliberació i participació.

Innovador, perquè la reflexió que proposem considera —com fa l’Agenda 2030— que cal organitzar un debat ampli, més enllà de les fronteres del sistema consolidat de temes i d’actors de la cooperació, i cercar la participació i la implicació de persones i organitzacions que estan, ja en aquests moments, fent aportacions significatives per a la consecució dels ODS.

Innovador, perquè apostem per diversos escenaris de debat, en diversos àmbits de profunditat i detall, i sense oblidar les organitzacions que treballen als nostres països socis. I també perquè optem per materialitzar aquest treball i aquestes reflexions en dos documents:

  • la Visió 2030, resultat d’un gran exercici de debat estratègic, i que ajudarà a definir i projectar el perfil de la cooperació catalana, a partir del context actual;
  • i el Pla director de cooperació al desenvolupament 2019-22, que concretarà les orientacions i prioritats de la política pública per al proper cicle.

Propostes Veure tots (24)

Acceptades
Demanem la consideració de territoris en situació especial per aquells que son i han estat...
Acceptades
Tomando en consideración los puntos 15 y 16 de los ODS, la Taula per Mèxic ve como fundamental el...
Acceptades
Aquesta iniciativa proposa formar més viquipedistes racializats, i antiracistes per ampliar i...
Veure tots (24)
Qui hi participa A persones que treballen, estan vinculades o tenen interès en els diferents temes de debat. A ONGD o entitats catalanes o de qualsevol altre país. A organitzacions contraparts de la cooperació catalana. A qualsevol ciutadà que hi vulgui participar.
Departament Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Disposa de retorn No
Data d'inici 02 de Juliol de 2018
Data de finalització 31 de Desembre de 2018
Referència: II-PART-2018-07-129

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/participacooperacio/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/participacooperacio/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

199

Participants

35

Seguidores

2

Comentaris

24

Propostes

23

Trobades

1

Respostes