Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Assemblea Ciutadana pel Clima Prova PRE

#ACCLIMA prova

Fase 1 de 4
Invitacions i selecció dels participants ? - ?
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Què és l'Assemblea Ciutadana pel Clima?


Una Assemblea de 100 ciutadans i ciutadanes de Catalunya per a construir col·lectivament solucions que donin resposta a un dels desafiaments més importants que tenim pel futur: el canvi climàtic. Les 100 persones de Catalunya seran escollides per sorteig i tindran l'encàrrec d'analitzar, deliberar i elaborar propostes. L'Assemblea lliurarà les seves recomanacions al Govern de la Generalitat, que les avaluarà i en donarà resposta per incorporar-les en les polítiques de país.

Els objectius de l'Assemblea


Davant d’un dels reptes més importants pel futur del nostre país i del món, el canvi climàtic, el Govern de la Generalitat vol escoltar i recollir les propostes d'una mostra diversa de la ciutadania catalana. Es tracta d’una experiència i oportunitat úniques per ser part activa d’un projecte de millora democràtica del nostre país i participar, més enllà del vot, en la definició de polítiques públiques rellevants.


L'objectiu principal de l'Assemblea serà aprendre, deliberar i finalment fer propostes sobre:


  • El canvi climàtic i el desplegament de les energies renovables
  • El canvi climàtic i el model d’alimentació per al futur


A més, l'Assemblea té l'ambició de:


  • Millorar, complementar i innovar en les possibilitats per incorporar la ciutadania en la elaboració de les polítiques públiques de la Generalitat.
  • Contribuir a la generació de coneixement i sensibilització envers els reptes de l’emergència climàtica a Catalunya.


Com es trien les 100 persones de l'Assemblea?


Qualsevol ciutadà de Catalunya té les mateixes possibilitats de rebre una de les 20.000 invitacions que s'enviaran durant l'octubre de 2023 per formar part de l'Assemblea. Entre aquelles persones que s'inscriguin es realitzarà un sorteig per fer la selecció final dels 100 assembleistes. La Generalitat ha treballat amb l'Institut d'Estadística de Catalunya i l'empresa Sortition Foundation per assegurar que entre les 100 persones hi són representats perfils diversos de la societat catalana respecte a gènere, edat, nivells d'estudi, territori o origen. Més informació (Enllaç extern)


Disposa de retorn No
Referència: II-PART-2023-08-313

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/ACCLIMAprovat/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/ACCLIMAprovat/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

Encara no hi ha estadístiques.