Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Projecte d'ordre per a l'aprovació de l'Índex de referència del lloguer d'habitatges

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Projecte d'ordre per a l'aprovació de l'Índex de referència del lloguer d'habitatges

Fase 2 de 2
Retorn 28/11/2017 - 29/11/2017
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

Consulta pública prèvia a l'elaboració del Projecte d'ordre per a l'aprovació de l'Índex de referència del lloguer d'habitatges

El Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, a través de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, obre a consulta prèvia a l'elaboració del Projecte d'ordre per a l'aprovació de l'índex de referència del lloguer d'habitatges.

Les actuals circumstàncies econòmiques i del mercat immobiliari estan provocant una escalada dels preus del lloguer, sobretot en les zones i municipis amb forta demanda d'habitatge.

En aquest sentit, l’Índex de referència del preu dels lloguers ha de servir per a tenir un mercat immobiliari residencial en lloguer més estable, més dinàmic i més transparent.

Amb aquest Índex el consumidor podrà conèixer el preu mitjà del lloguer d’un habitatge en funció de la seva ubicació i les seves característiques bàsiques, així com el preu mínim i màxim recomanable.

L’ús del preu mitjà, mínim o màxim que informi l’Índex servirà de referència i esdevindrà un instrument clau per a la determinació del preu d’oferta i per orientar la decisióde la persona que busca habitatge de lloguer.

La Generalitat liderarà la definició de l’Índex, i alhora serà important la implicació dels Ajuntaments que s’hi acullin.

L’objectiu de la consulta és el de sol·licitar l’opinió de les persones interssades sobre els aspectes que ha de regular la disposició.

Des del 18 d'abril i fins el 2 de maig convidem a la ciutadania a fer les seves aportacions sobre aquest assumpte. 

Debat obert

Les persones interessades podran fer directament els seus comentaris o responent a les qüestions que tot seguit plantegem:

  1. Considereu que una regulació com la proposada incidirà en l'estabilització dels preus del mercat del lloguer?
  2. Considereu que aquesta regulació servirà per disposar d'un mercat d'habitatges de lloguer més dinàmic i més transparent?
  3. Quina aportació faríeu per a incloure en la redacció de la disposició?

Els comentaris i aportacions es poden realitzar a través d'aquest portal web o mitjançant el correu electrònic participahabitatge@gencat.cat (les aportacions que es realitzin per correu electrònic s'han de fer adjuntant el formulari de participació). 

Departament Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública
Disposa de retorn No
Data de finalització 21 de Agost de 2017
Referència: II-PART-2017-04-79

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/aprovacio-index-referencia-lloguer/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/aprovacio-index-referencia-lloguer/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

Encara no hi ha estadístiques.