Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu sobre els equipaments cívics de Catalunya

Procés participatiu per a potenciar la vinculació dels casals cívics amb el seu entorn

Fase 2 de 2
Retorn 01/01/2018 - 21/12/2018
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

Els Casals cívics de la Generalitat de Catalunya són espais públics de participació i convivència oberts a tothom, que fomenten la cultura cívica afavorint la convivència i la cohesió social. També promouen iniciatives de la comunitat que potenciïn espais d’intercanvi d’experiències personals, socials i comunitàries entre persones, i que tinguin per objectiu la prevenció, la integració i el treball a la comunitat.

El casal cívic és un espai multigeneracional, intergeneracional i divers que ofereix serveis, programes i/o activitats per a totes les persones. Aquestes activitats i serveis estan impulsades des de les entitats o les administracions, ja que aquestes últimes cedeixen espais, de caràcter puntual o estable, a d’altres administracions, entitats o col·lectius específics per a la realització dels seus programes i activitats, amb l’objectiu de donar-los suport en la consecució de les seves finalitats, de sumar esforços en l’assoliment del treball per a la comunitat i com a mecanisme d’enfortiment de la societat civil. Les accions han de ser de caràcter i interès col·lectiu.

Els casals pretenen possibilitar la creació de xarxes, i descobrir el valor de la participació comunitària. Per tant, també poden participar en i/o coordinar serveis, programes i activitats amb entitats i altres administracions per a la realització de projectes conjunts de caire comunitari.

Hi ha 3 reptes vinculats amb aquesta qüestió:

-       Com es pot potenciar la implicació activa d’entitats i persones usuàries en la dinàmica del casal? 

-       Amb relació a quines necessitats existents al nostre territori podria actuar el casal?

-       Com podria enfortir el casal la vinculació al territori?

Documents relacionats

Departament Treball, Afers Socials i Famílies: ocupació
Disposa de retorn No
Data d'inici 16 de Octubre de 2017
Data de finalització 24 de Novembre de 2017
Referència: II-PART-2018-09-147

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/equipaments/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/equipaments/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

Encara no hi ha estadístiques.