Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Avantprojecte de llei integral de la memòria democràtica de Catalunya

Consulta pública prèvia a l'Avantprojecte de llei integral de la memòria democràtica de Catalunya

Fase 1 de 2
Participació 09/11/2018 - 09/12/2018
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

L'objecte d'aquesta normativa és impulsar una política pública de memòria històrica per harmonitzar i actualitzar les normes vigents; integrar en una sola llei la normativa reguladora dels ens públics de memòria democràtica, i disposar d'un marc normatiu clar que millori la coherència i la transparència.


Objectiu de la consulta


  • Impulsar una política pública integrada de memòria històrica, de manera que s'actualitzin i harmonitzin les normes vigents, integrant en una sola llei la normativa reguladora dels ens públics de memòria democràtica i que, alhora, es pugui disposar d'un marc normatiu clar que millori la coherència i la transparència de la política.
  • Assolir la reparació efectiva de les víctimes i les seves famílies, mitjançant l'ampliació i reconeixements dels seus drets legítims.
  • Garantir el compliment dels principis de la justícia transicional promoguts per les Nacions Unides (dret a la veritat, la justícia, la reparació i les garanties de no repetició).
  • Assegurar la gestió coordinada de les administracions públiques en matèria de memòria històrica, així com, dintre de l'Administració de la Generalitat, la dels diferents departaments que la integren i que resulten afectats per l'àmbit d'aplicació de la norma.


Preguntes per a orientar les aportacions


  1. Creus que hi ha aspectes que s'han de valorar i no apareixen al document de la consulta?

2. Creus que hi ha altres efectes positius o negatius derivats del marc normatiu actual i que no s'han posat en relleu en l'explicació?


Per fer arribar les teves aportacions has d’adreçar-te a l’apartat Propostes del menú superior. Per fer la proposta has d’estar donat d’alta al portal.

Propostes Veure tots (6)

Demanem que es crei un Centre documental y una exposició permanent a la IV galeria on serà el...
Crec que les normatives municipals haurien de tenir un rang inferior a la normativa general de...
Acte públic de reparació amb tots els familiars de les víctimes al Fossar de Montjuïc. Placa de...
Acte públic d'homenatge als morts i desapareguts a la batalla de l'Ebre.
Veure tots (6)
Qui hi participa Víctimes i familiars de la Guerra Civil i la dictadura franquista, entitats memorialistes i ciutadania en general
Departament Justícia
Disposa de retorn No
Data d'inici 09 de Novembre de 2018
Data de finalització 09 de Desembre de 2018
Referència: II-PART-2018-11-175

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/memoriademocratica/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/memoriademocratica/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

17

Participants

2

Seguidores

6

Propostes