Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la certificació Starlight i Pla ZEPQA per al Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici

Pla d’acció per prevenir la contaminació acústica i lumínica del Parc

Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Les vostres dades personals quedaran guardades al fitxer participa.gencat.cat que té per finalitat fer difusió de les actuacions de la SGTO

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a ProcésDes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat s’ha obert un procés de participació que té com a finalitat recollir i debatre propostes que seran valorades per incorporar en:


A què ens referim?

Una Reserva Starlight és un espai natural protegit on s’estableix un compromís per a la defensa de la qualitat del cel nocturn i l’accés a la llum de les estrelles. Un dels principals objectius de la declaració de Reserva Starlight és la preservació de la qualitat del cel fosc, així com també, fomentar-ne els diferents valors associats ja siguin culturals, científics, astronòmics, paisatgístics o naturals.

Una Destinació Turística Starlight és un lloc visitable que també gaudeix d’una excel·lent qualitat del cel fosc per tal de poder contemplar el firmament i especialment apte per a desenvolupar-hi activitats turístiques basades en aquest recurs natural. Un dels principals objectius de la Destinació és fomentar la millora de la qualitat de les experiències turístiques.

Les Zones d’especial protecció de la qualitat acústica (ZEPQA), o zones tranquil·les, són àrees que per les seves singulars característiques es considera convenient de conservar-ne una qualitat acústica.

Els Punts de referència són llocs d’especial valor astronòmic o natural que estan en zona de màxima protecció de la contaminació lumínica, però que es vol augmentar el grau d’aquesta protecció. Per tal que aquesta protecció sigui efectiva, a l’entorn de cada Punt de referència s’ha d’establir una àrea d’influència.

Qui hi participa Residents a la comarca, entitats ambientalistes, prestadors de serveis turísitics i de lleure, restauradors
Departament Territori i Sostenibilitat
Disposa de retorn No
Data d'inici 13 de Novembre de 2017
Data de finalització 04 de Desembre de 2017
Referència: II-PART-2017-11-107

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/starlight/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/starlight/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

4

Participants

1

Seguidores

1

Debats

2

Trobades