Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Acte de presentació del nou portal de participació ciutadana

#participagencat Amb el Debat: "Els reptes de la democràcia a l'era digital"

Fase 1 de 1
Acte presentació portal Participa gencat 05/11/2018 - 06/11/2018
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

El nou portal de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya esdevé un espai de trobada entre Administració i ciutadania. 

Vine el proper 5 de novembre, a les 18h a conèixer la plataforma i participar del debat "Els reptes de la democràcia a l'era digital".

AMPLIEM INSCRIPCIONS


El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, l'Hble. Sr. Ernest Maragall i Mira, presentarà la nova infraestructura tecnològica de participació ciutadana de la Generalitat de Catalunya.


Programa de la sessió

18:00h - 18:05h Arribada dels assistents

18:05h - 18:10h Salutació i benvinguda a càrrec de l’Hble. Sr. Ernest Maragall i Mira, conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.

18:10h - 18:40h Debat "Els reptes de la democràcia a l'era digital".

  • Simona Levi. Estratega tecnopolítica i artista multidisciplinar. Impulsora de la formació Xnet. FCForum i 15MpaRato.
  • Ismael Peña-López. Director General de Participació Ciutadana de la Generalitat de Catalunya.
  • Modera: Roger Buch. Responsable del Programa d’Innovació Democràtica de la Generalitat de Catalunya.

18:40h – 18:55h Torn de preguntes

18:55h – 19:00h Cloenda a càrrec del sr. Jordi Foz, Secretari de Transparència i Govern Obert de la Generalitat de Catalunya.

 

Quan i on?

Dia: dilluns, 5 de novembre de 2018

Hora: 18h

Lloc: Sala d'actes de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya. Carrer Girona, 20. Barcelona


Inscripcions

Ves a la pestanya INSCRIPCIONS o a aquest enllaç

Per inscriure't cal que et registris en aquest portalVols conèixer el portal?
El portal Participa gencat neix amb la vocació d’ajudar a millorar les polítiques públiques i la qualitat democràtica de les nostres institucions i permetre a la ciutadania informar-se, participar i debatre sobre polítiques impulsades pel Govern de Catalunya.

Amb aquesta plataforma digital, la Generalitat de Catalunya vol contribuir a consolidar una nova forma de governar, on s’aprofita el talent i la intel·ligència col·lectiva en benefici de la comunitat. És per tant un espai per construir amb la ciutadania un país més obert i transparent.

Participa gencat permet recollir en una única entrada en què la ciutadania té a l’abast tots els canals de participació, les aportacions ciutadanes a través de 3 canals de participació ciutadana:

  • Processos participatius. Es tracta d’una experiència de participació puntual i concreta que coincideix amb la decisió d’una política pública (aprovació o revisió d’un pla, d’una política pública, d’una actuació, definició d’una estratègia, etc.). Tenen data d’inici i de final.
  • Consells de participació. Espais de trobada entre administració i ciutadania per articular debats regulars a l’entorn de polítiques sectorials.
  • Participació en normativa. Tràmits participatius en el procés d’elaboració de les normes: des de l’oportunitat de regular alguna matèria, fins a col·laborar en el seu redactat.

Per participar cal entrar a la plataforma participa.gencat.cat, registrar-se i fer propostes o comentar les que ja hi ha.


Plataforma en xarxa i de codi obert

El portal participa.gencat.cat és una plataforma digital realitzada amb Decidim, projecte de programari lliure iniciat per l'Ajuntament de Barcelona, i que qualsevol ciutadà o ciutadana pot veure com està construïda, reutilitzar-la o millorar-la.

Aquest portal forma part de la comunitat Metadecidim on participen altres entitats municipals i supramunicipals, tant nacionals com internacionals. Es tracta d’una comunitat de persones i professionals interessades en millorar i vigilar la qualitat dels processos i de la mateixa plataforma. La vocació de la Generalitat de Catalunya és construir una infraestructura digital de participació amb visió de país per tal d’anar incorporant cada cop més la ciutadania en la presa de decisions.

Propostes Veure tots (4)

Proposta 1 - Treballada en reunió
Proposta 2 - Treballada en reunió
Proposta 4 - Treballada en reunió
Proposta 3 - Treballada en reunió
Veure tots (4)
Qui hi participa Ciutadania en general. Totes i tots aquells i aquelles que estigueu interessats/des en participar en els afers públics i incidir en les polítiques públiques que es duen a terme des de la Generalitat de Catalunya
Departament Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència
Disposa de retorn No
Data d'inici 05 de Novembre de 2018
Data de finalització 05 de Novembre de 2018
Referència: II-PART-2018-10-167

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/presentacioportalparticipa/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/presentacioportalparticipa/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>