Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Procés participatiu per a la Reforma Horària

Procés participatiu per a la Reforma Horària

Fase 2 de 2
Fase final 29/11/2017 - 29/11/2017
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La reforma horària és una demanda de part de la societat civil que s’ha articulat a través de la Iniciativa per a la Reforma Horària, entitat sense afany de lucre que es constitueix amb l’objectiu que es modifiquin els horaris d’acord a una ordenació del temps més adaptada als estàndards europeus i a la cronobiologia de les persones.

Per dur a terme la reforma horària, el Govern, a través de la Secretaria de Transparència i Govern Obert i juntament amb la Iniciativa per a la Reforma Horària, impulsen un procés participatiu perquè la ciutadania pugui expressar la seva opinió sobre com fer-la efectiva.

El procés de reforma s’ha institucionalitzat a través del Consell Assessor per a la Reforma Horària i els treballs legislatius que s’estan duent a terme al Parlament de Catalunya.

Paral·lelament, la Secretaria de Transparència i Govern Obert, en col·laboració amb la Iniciativa per a la Reforma Horària, ha obert un procés participatiu arreu del territori català per escoltar la ciutadania i recollir idees i propostes per fer efectiu i facilitar el procés de reforma horària.


Objectius del procés

  •  Informar la ciutadania sobre els diferents aspectes de la reforma horària.
  • Recollir idees i aportacions per fer efectiva i facilitar la reforma horària, que es recolliran al Pacte Nacional per a la reforma horària. Posteriorment aquest Pacte Nacional es pot traduir en un Pla Nacional que comprometi el Govern a dur a terme accions concretes.
  • Incorporar la visió dels diferents agents més afectats per la reforma.
  • Fer-ho arreu del territori.


Eixos del debat

Les persones que vulguin poden fer les seves aportacions per via telemàtica segons l'accelerador o eix en què vulguin participar podeu fer-ho en els següent eixos:

  • Administració. 
  • Mobilitat. 
  • Comerç i consum. 
  • Educació.
  • Cultura i oci. 
  • Teixit productiu. 


En aquest context, s'han debatut, en dotze sessions presencials arreu del territori, els reptes i les oportunitats que ofereix la reforma horària al conjunt de la societat catalana. En aquests debats, la ciutadania ha aportat el seu punt de vista sobre com implementar els canvis que comporta la reforma horària en el funcionament ordinari de la societat.

Les sessions presencials han tingut lloc a 12 municipis diferents: Terrassa, Barcelona, Igualada, Sort, Lleida, Lloret de Mar, Vilafranca del Penedès, Reus, Tortosa, Girona, Mataró i Esplugues.

A cada municipi es va establir un calendari per tal de realitzar dues sessions. La primera ha esta una conferència informativa a càrrec d’un membre de l’associació Iniciativa per a la Reforma Horària, mentre que la segona, que s'ha realitzat una setmana més tard, era l’espai on es debatia sobre els eixos de la reforma.  

Propostes Veure tots (108)

D'entrada, recordar que la productivitat no és un fi, pot ser un mitjà. El treball no és un fi,...
Hola a tots. Pel que fa al calendari escolar, considero que seria més raonable que es...
No entenc una qüestió del document de bases per prerarar el Pacte. Si les hores lectives a...
Promoure el treball des de casa i facilitar conciliar la vida laboral i personal. Adequar els...
Veure tots (108)
Departament Empresa i Coneixement
Disposa de retorn No
Data de finalització 01 de Setembre de 2015
Referència: II-PART-2015-06-11

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/proces-reforma-horaria/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/proces-reforma-horaria/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

74

Participants

3

Seguidores

1

Comentaris

108

Propostes

1

Trobades