Informació sobre les galetes que es fan servir a aquesta pàgina web
Utilitzem galetes en el nostre lloc web per a millorar el rendiment i el contingut d'aquest. Les galetes ens permeten oferir una experiència d'usuari i uns continguts més personalitzats des dels nostres canals de xarxes socials.
" class="part-icon-bars">

Protecció de les persones que denuncien irregularitats a Catalunya

#Generalitatwhistleblowerpersonesalertadoreslanceur d’alert Avantprojecte de llei per a la protecció de les persones que alertin d’ infraccions normatives

Fase 1 de 2
Participació 24/10/2024 - 26/11/2024
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

(Destacar quelcom, pe, "ara disposa de retorn", quan hi hagi l'informe retorn).

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Normativa

El Govern de la Generalitat de Catalunya vol donar compliment a l’objectiu 1.1 del Pla de Govern de la XIV legislatura, aprovat mitjançant l’Acord del Govern de 21 de setembre de 2021, en concret l’apartat relatiu a ”enfortir el bon govern i avançar cap a un govern obert per crear valor públic dins i fora de les institucions”, que preveu la mesura d’impulsar i aplicar polítiques d'integritat i posar en marxa instruments i mecanismes de lluita contra la corrupció i les males pràctiques a l'Administració. En aquest sentit, una de les accions previstes consisteix en el “disseny i implementació d’instruments i protocols de protecció de persones alertadores i d’un canal intern d’alertes de l’Administració de la Generalitat i de les entitats del sector públic”.

Existeix una necessitat de protecció de les persones alertadores que es fonamenta en la garantia del dret a la llibertat d’expressió i informació–article 11 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE i article 10 del Conveni Europeu de Drets Humans–, en el deure general de la ciutadania de posar en coneixement de les autoritats infraccions i actuacions contràries a l’ordenament jurídic, i, en darrera instància, en el paper clau que les persones alertadores, treballadores en el sector públic o privat, poden dur a terme en la lluita contra la corrupció a través de l’advertiment, detecció, prevenció i persecució d’infraccions i altres supòsits de comportaments indeguts o constitutius d’abús, frau o corrupció, que lesionin greument l’interès públic.

En l’àmbit de la Generalitat de Catalunya s’han dut a terme diverses iniciatives amb l’objectiu d’impulsar la integritat pública i millorar la qualitat institucional com el Codi de conducta dels alts càrrecs i personal directiu de l'Administració de la Generalitat i de les entitats del seu sector públic, el Codi ètic del servei públic de Catalunya i la creació de la Bústia Ètica.

El que es decideix Aportacions per a donar solució al problema
Qui hi participa Afectats
Com es decideix Aportacions
Departament Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Grup promotor Departament d'Economia i Finances
Unitat promotora Direcció General de Tributs i Joc
Disposa de retorn
Data d'inici 24 de Octubre de 2024
Data de finalització 25 de Novembre de 2024
Referència: II-PART-2024-10-338

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/protegirpersonesalertadores/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/protegirpersonesalertadores/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Cal que habilitis totes les galetes per veure aquest contingut.

Canviar la configuració de les galetes