Assemblea Ciutadana pel Clima de Catalunya - Si has rebut una de les 20.000 invitacions, pots inscriure-t'hi aquí
" class="part-icon-bars">

Procés Participatiu per repensar els Punts Òmnia

Xarxa Òmnia, programa universal d’intervenció social

Fase 1 de 2
Disseny del procés participatiu 01/11/2018 - 31/03/2019
Fases del procés
Ajuda

Són debats estructurats al voltant de polítiques públiques per a incorporar les veus de la ciutadania en les decisions del Govern. El Govern adquireix el compromís d’escoltar-les, incorporar-les quan escaigui i explicar a la ciutadania les decisions preses, enriquides amb aquesta participació.

Pots fer les teves aportacions en línia, assistir a sessions presencials o consultar les aportacions d’altres participants.

Tanca l'ajuda

Quant a aquest procés

Aquest procés pertany a Procés

La Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària obre un procés participatiu per reflexionar i repensar com ha de ser el Programa Òmnia els propers anys.

La “Xarxa Òmnia” és un programa d’intervenció comunitària promogut pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que utilitza les eines digitals per a millorar i afavorir la inclusió social i la vinculació de les persones a la seva comunitat.

La xarxa està formada per 113 punts dinamitzats per personal expert, en els quals es programes un conjunt d’activitats que busquen apoderar les persones, millorar els seus aprenentatges i la seva ocupabilitat i crear xarxa i coneixement a través de les TIC, com a mecanisme per a lluitar contra la exclusió social.

L’any 2019 es compleix el 20è aniversari de la creació de la “Xarxa Òmnia”. Malgrat que el Programa Òmnia ha tingut una innegable capacitat per adaptar-se a les noves realitats socials, les transformacions socials viscudes al llarg de dues dècades exigeixen fer una reflexió sobre el seu futur.

En aquest sentit, la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària obre un procés participatiu per reflexionar i repensar com ha de ser el Programa Òmnia els propers anys.

Els objectius de cohesió social, coneixement i socialització dels col·lectius més vulnerables a través de la metodologia comunitària segueixen vigents, però el camí per assolir-los necessàriament ha d’adaptar-se a les noves realitats per donar resposta a les necessitats emergents de lla ciutadania.

Hi ha diferents qüestions que es plantegen per al debat:

  • quin és el paper de la xarxa Òmnia en la política pública de la lluita per a la inclusió social del Govern?
  • Quin ha de ser el rol dels diferents agents que intervenen per a la materialització del programa?
  • Com ha de teixir-se la governança de la Xarxa?

Està previst que el procés es desenvolupi a partir del segon trimestre de 2019, amb debats presencials o en línia, per tal de poder cobrir el màxim de territori i que el major nombre d’agents vinculats als Punts Òmnia puguin debatre sobre el seu futur.

Qui hi participa Entitats gestores dels punts Òmnia, personal dinamitzador, entitats i associacions del teixit social al voltant dels Punts Òmnia, els usuaris i administracions
Departament Treball, Afers Socials i Famílies: ocupació
Disposa de retorn No
Data d'inici 01 de Abril de 2019
Data de finalització 30 de Setembre de 2019
Referència: II-PART-2018-10-170

Compartir l'enllaç:

Si us plau, enganxa aquest codi a la teva pàgina:

<script src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/puntsomnia/embed.js"></script>
<noscript><iframe src="https://preproduccio.participa.gencat.cat/processes/puntsomnia/embed.html" frameborder="0" scrolling="vertical"></iframe></noscript>

Estadístiques

Encara no hi ha estadístiques.